Etelä-amerikkalainen perunakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_9965.jpg
Etelä-amerikkalainen perunakeitto
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
Valmistusohje
1 sipuli
10 kiinteää perunaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl jeeraa
8 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
½ dl raastettua ricotta salataa tai muuta juustoa
mustapippuria, suolaa
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja laita ne veteen odottamaan.
- Mittaa kattilaan öljy, chili ja jeera. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen hetki.
- Lisää sipuli ja perunat. Jatka paistamista, kunnes sipuli pehmenee.
- Kaada kasvisliemi kattilaan ja kiehauta.
- Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
- Ota puolet perunoista pois kattilasta. Soseuta loput perunat ja sipuli sauvasekoittimella sileäksi keitoksi.
- Lisää kattilaan kerma, juustoraaste ja loput perunat. Kiehauta ja lisää tarvittaessa hieman vettä.
- Maista ja mausta oman maun mukaan pippurilla ja suolalla.
–
Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi paahdettuja leipäkuutioita eli krutonkeja.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.19 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 296 kcal/annos
- Rasva 17.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
- Proteiini 6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Natrium 1351.7 mg
- Kalsium 82.6 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 17.1 mg
Pääraaka-aineet
-
1 gSuola, pöytäsuola
-
1 tsp, wholeKuminan siemenet
-
20 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
8 dlKasvisliemi, laimennettu
-
1 tlMausteet, chilijauhetta
-
2 rklRypsiöljy
-
600 gPeruna, kuorittu
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1/2 tlMustapippuri