Etelä-amerikkalainen perunakeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
10 kiinteää perunaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl chilijauhetta
1 tl jeeraa
8 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
½ dl raastettua ricotta salataa tai muuta juustoa
mustapippuria, suolaa

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi perunat ja laita ne veteen odottamaan.
  2. Mittaa kattilaan öljy, chili ja jeera. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen hetki.
  3. Lisää sipuli ja perunat. Jatka paistamista, kunnes sipuli pehmenee.
  4. Kaada kasvisliemi kattilaan ja kiehauta.
  5. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
  6. Ota puolet perunoista pois kattilasta. Soseuta loput perunat ja sipuli sauvasekoittimella sileäksi keitoksi.
  7. Lisää kattilaan kerma, juustoraaste ja loput perunat. Kiehauta ja lisää tarvittaessa hieman vettä.
  8. Maista ja mausta oman maun mukaan pippurilla ja suolalla.

    Tarjoa keiton kanssa esimerkiksi paahdettuja leipäkuutioita eli krutonkeja.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.19 kg CO2 ekv
  • Energia 296 kcal/annos
  • Rasva 17.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
  • Proteiini 6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 33.5 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Natrium 1351.7 mg
  • Kalsium 82.6 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • C-vitamiini 17.1 mg