Etikkarouskut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/08/Kangasrousku.jpg
Etikkarouskut
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Maidoton
- Sienet
- Syksy
- Säilöntä
- Vegaaninen
Valmistusohje
1 l pieniä kangas-, pikku- tai oranssirouskuja
Liemi:
1 dl etikkaa
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl suolaa
5 neilikkaa
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
- Keitä puhdistettuja sieniä väljässä vedessä noin 10 minuuttia.
- Valuta ja anna jäähtyä.
- Kuori ja paloittele sipuli, sekä valkosipulinkynsi.
- Keitä etikasta, vedestä, sokerista ja suolasta liemi.
- Lado sienet kerroksittain mausteiden ja sipulien kanssa puhtaaseen tölkkiin.
- Kaada liemi päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.39 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 122 kcal/annos
- Rasva 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 33.7 g
- Sokerit 22.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 587.9 mg
- Kalsium 24.7 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 3.7 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tbspMaustepippuri, jauhettu
-
1/2 tspNeilikka, jauhettu
-
3.5 gValkosipuli
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 gLaakerinlehti
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1 dlSokeri
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1 dlViinietikka
-
400 gKangasrousku