Fenkoli-puolukkapikkeli
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/11/marttaliitto_joulu_lohi_h.jpg
Fenkoli-puolukkapikkeli
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Joulu
- Kasvikset
Valmistusohje
3 dl vettä
1 dl omena- tai valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
6 kokonaista neilikkaa
6 katajanmarjaa
1-2 fenkolia (n. 500 g)
100 g puolukoita
- Valmista pikkeli päivää tai paria ennen tarjoilua. Mittaa kasariin vesi, etikka ja sokeri. Lisää neilikat ja katajanmarjat. Kuumenna välillä sekoitellen, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä haaleaksi.
- Viipaloi fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Pane viipaleet ja puolukat kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada pikkeliliemi päälle ja nosta jääkaappiin.
0.55 kg CO2 ekv
- Energia 217 kcal/annos
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 1.5 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 52.5 g
- Sokerit 48.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.3 g
- Natrium 61.2 mg
- Kalsium 67.2 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 15.4 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
100 gPuolukka
-
450 gFenkoli
-
1.25 tlNeilikka, jauhettu
-
100 gOmenaviinietikka
-
300 gVesi, vesijohtovesi
-
0.84 cupSokeri