Fenkolia ja herkkusieniä

G
4 annosta

Valmistusohje

1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 iso (noin 400 g) fenkoli
1 iso tomaatti tai 3 rkl tomaattimurskaa
200 g herkkusieniä
0,5 dl kasvislientä
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria 

  1. Kuumenna valkosipulinkynsiä öljyssä, kunnes ne tummuvat ja heitä sitten kynnet pois.
  2. Lisää öljyyn pitkittäin suikaloitu fenkoli, tomaatti tai tomaattimurska ja halkaistut tai viipaloidut herkkusienet.
  3. Hauduta hetki, lisää sitten kuivattu basilika ja kasvisliemi (joko kuutiosta valmistettu tai vihannesten keitinlientä), ja hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes fenkoli on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.51 kg CO2 ekv
  • Energia 79 kcal/annos
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
  • Sokerit 3 g
  • Kuitu, kokonais- 4 g
  • Natrium 551.8 mg
  • Kalsium 37.7 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 10.9 mg