Fenkolia ja herkkusieniä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/03/salaattivenkoli_pieni.jpg
Fenkolia ja herkkusieniä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Pääsiäinen
- Salaatit
- Sienet
- Syksy
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
1 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 iso (noin 400 g) fenkoli
1 iso tomaatti tai 3 rkl tomaattimurskaa
200 g herkkusieniä
0,5 dl kasvislientä
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
- Kuumenna valkosipulinkynsiä öljyssä, kunnes ne tummuvat ja heitä sitten kynnet pois.
- Lisää öljyyn pitkittäin suikaloitu fenkoli, tomaatti tai tomaattimurska ja halkaistut tai viipaloidut herkkusienet.
- Hauduta hetki, lisää sitten kuivattu basilika ja kasvisliemi (joko kuutiosta valmistettu tai vihannesten keitinlientä), ja hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes fenkoli on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.
Testattu Marttakeittiössä
0.51 kg CO2 ekv
- Energia 79 kcal/annos
- Rasva 4.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 2.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 9.6 g
- Sokerit 3 g
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Natrium 551.8 mg
- Kalsium 37.7 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 10.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlMustapippuri
-
0.5 gSuola, pöytäsuola
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
200 gHerkkusieni
-
1 kplTomaatti
-
400 gSalaattifenkoli
-
20 gValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy