Feta-kasvisnyytit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
Valmistusohje
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 paprika
2 tomaattia
1 (puna)sipuli
noin 150 g fetajuustoa
2-3 valkosipulinkynttä
1 1/2 tl oreganoa
1 1/2 tl timjamia
mustapippurirouhetta
öljyä
1. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja viipaloi.
2. Halkaise paprika ja poista siemenet, leikkaa viipaleiksi.
3. Halkaise ja viipaloi sipulit ja lohko tomaatit.
4. Valuta feta ja leikkaa kuutioiksi.
5. Yhdistä ainekset kulhossa. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele mausteet joukkoon. Sekoita ja anna maustua.
6. Revi alumiinifoliosta neljä reilua palaa ja jaa ainekset niille. Nosta folion reunat ylös, mutta jätä nyytit hieman auki.
7. Kypsennä 200°C:ssa uunissa noin puoli tuntia. Voit kypsentää nyytit myös grillissä.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 217 kcal/annos
- Rasva 16.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Proteiini 8.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.3 g
- Sokerit 6.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 541.2 mg
- Kalsium 219.3 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 104.8 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 rklRypsiöljy
-
1/4 tlMustapippuri
-
1 1/2 tlMausteet, timjami, kuivattu
-
1 1/2 tlOregano, kuivattu
-
8 gValkosipuli
-
150 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
160 gTomaatti
-
170 gPaprika, punainen
-
350 gKesäkurpitsa, zucchini