Fetajuustoleipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/Fetajuustoleipa_pysty.jpg
Fetajuustoleipä
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Välipalat
Valmistusohje
4 viipaletta leipää
1 rkl voita
½ punasipulia
2 tomaattia
1 tl oreganoa
150 g fetajuustoa
1. Lämmitä uuni 250°C:seen.
2. Voitele leivät. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi tomaatit.
3. Pane tomaatit ja sipuli leivälle.
4. Ripottele päälle oreganoa. Viipaloi fetajuusto tai murusta se leivälle.
5. Gratinoi uunin grillissä yläosassa noin 5 minuutin ajan.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.65 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 218 kcal/annos
- Rasva 13.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.3 g
- Proteiini 9.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 16.4 g
- Sokerit 2.3 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 693.7 mg
- Kalsium 193.7 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 6.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
150 gJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
1 tlOregano, kuivattu
-
160 gTomaatti
-
1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklVoi
-
4 keskikokoinen annos (30.0 g)Vaalea leipä, hiivaleipä, vesi, hiivaleipäjauho