Flatbread

8 annosta

Valmistusohje

4 dl vehnäjauhoja (+ 1 dl muotoiluun)
½ dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 tl hunajaa

  1. Laita lämpöinen vesi (42 °C) kulhoon, lisää suola, hunaja ja kuivahiiva.
  2. Lisää jauhoja hiljalleen. Sekoita aluksi esimerkiksi haarukkavatkaimella. Lisää öljy. Kun taikina alkaa pysyä koossa, alusta taikina loppuun käsin.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla.
  4. Jaa valmis taikina kahdeksaan osaan ja taputtele tai kauli palat noin sentin paksuisiksi pohjiksi jauhon avulla.
  5. Kuumenna valurautainen parilla takassa 250-asteiseksi.
  6. Paista flatbreadit parilalla molemmin puolin kypsiksi. Paistoaika on noin 1-2 min per puoli.
  7. Täytä flatbread leivät nyhtökanalla ja kukkakaaliparsakaalisalaatilla.

Katso ohjevideolta lisää vinkkejä flatbreadin valmistukseen.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.06 kg CO2 ekv
  • Energia 202 kcal/annos
  • Rasva 6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.7 g
  • Sokerit 0.6 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 122.3 mg
  • Kalsium 7.3 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 0 mg