Flatbread
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/02/tulikivi_martat-2022-print-23.jpg
Flatbread
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
4 dl vehnäjauhoja (+ 1 dl muotoiluun)
½ dl rypsiöljyä
2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
½ tl suolaa
1 tl hunajaa
- Laita lämpöinen vesi (42 °C) kulhoon, lisää suola, hunaja ja kuivahiiva.
- Lisää jauhoja hiljalleen. Sekoita aluksi esimerkiksi haarukkavatkaimella. Lisää öljy. Kun taikina alkaa pysyä koossa, alusta taikina loppuun käsin.
- Anna taikinan kohota liinan alla.
- Jaa valmis taikina kahdeksaan osaan ja taputtele tai kauli palat noin sentin paksuisiksi pohjiksi jauhon avulla.
- Kuumenna valurautainen parilla takassa 250-asteiseksi.
- Paista flatbreadit parilalla molemmin puolin kypsiksi. Paistoaika on noin 1-2 min per puoli.
- Täytä flatbread leivät nyhtökanalla ja kukkakaaliparsakaalisalaatilla.
Katso ohjevideolta lisää vinkkejä flatbreadin valmistukseen.
Testattu Marttakeittiössä
0.06 kg CO2 ekv
- Energia 202 kcal/annos
- Rasva 6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Proteiini 4.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 31.7 g
- Sokerit 0.6 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 122.3 mg
- Kalsium 7.3 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 0 mg
Pääraaka-aineet
-
5 gHunaja
-
2.5 gSuola, pöytäsuola
-
25 gHiiva
-
200 gVesi, vesijohtovesi
-
45 gRypsiöljy
-
325 gVehnäjauho, valkoinen