Glögipäärynät

6 annosta

Valmistusohje

6 annosta

6 kaunismuotoista kiinteää päärynää
½ l punaista glögitiivistettä
½ l vettä

Kastike:
2 dl valmista vaniljakastiketta
½ tl jauhettua kardemummaa
kanelia

  1. Kuori päärynät ja jätä kanta paikalleen. Leikkaa pohjasta viipale, jotta päärynä seisoo vakaasti.
  2. Aseta päärynät kapeaan kattilaan, niin että ne pysyvät pystyssä. Kaada päälle vahva makea glögi.
  3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä päärynöitä hiljaa, kunnes ne ovat pehmeitä, noin 20-30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä keitinliemessä. Valuta päärynät kuiviksi ja tarjoa kardemummalla maustetun vaniljakastikkeen ja kanelin kanssa.

    Vinkki: Glögin voit edelleen laimentaa ja tarjota kuumennettuna rusinoiden ja manteleiden kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.01 kg CO2 ekv
  • Energia 208 kcal/annos
  • Rasva 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 48.1 g
  • Sokerit 40.8 g
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Natrium 21.5 mg
  • Kalsium 76.5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 28 mg