Gluteeniton ja laktoositon raparperikääretorttu

G
12 annosta

Valmistusohje

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

väliin:
100 g maustamatonta, laktoositonta tuorejuustoa
1 ½ dl raparperihilloa
(sokeria)

kostutus:
½ dl laktoositonta maitoa
1 tl vaniljasokeria

  1. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti siivilän läpi vaahtoon.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja tasoita kevyesti.
  4. Paista 225°C:ssa 5-7 minuuttia.
  5. Kumoa valmis kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Kostuta levy ja levitä täyte tasaisesti levyn päälle.
  6. Rullaa levy kääretortuksi ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.25 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 145 kcal/annos
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Proteiini 3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 23 g
  • Sokerit 16 g
  • Kuitu, kokonais- 0.4 g
  • Natrium 98.3 mg
  • Kalsium 75.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 1.2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus