Gluteenittomat piparkakut

G
40 annosta

Valmistusohje

125 g laktoositonta margariinia
1 1/4 dl sokeria
3/4 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
11/2 tl pomeranssinkuorta
1/2 tl inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
1 muna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 1/2 dl tattarijauhoa
1 tl soodaa

1. Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja hienonnetut mausteet. Jäähdytä seos.
2. Lisää muna sekä keskenään sekoitettuina jauhoseos, tattarijauho ja sooda. Anna taikinan kovettua hetki viileässä.
3. Kaaviloi taikinasta ohut levy. Käytä kaaviloinnissa apuna gluteenitonta jauhoa.
4. Erota taikinalevystä muotilla piparkakkuja ja paista ne 200°C:ssa noin 7 minuuttia.

Taikinasta voit tehdä myös mantelipipareita.
Pyöritä taikinasta palloja, litistä ne ja koristele mantelilla.
Paista kuten piparkakut.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.04 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 73 kcal/annos
  • Rasva 2.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.7 g
  • Sokerit 5 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 58.4 mg
  • Kalsium 17.2 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 0 mg