Gnocchit ja pinaattikastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/MARTAT_EU_valkokastike_gnocchit_H.jpg
Gnocchit ja pinaattikastike
Valmistusohje
Gnocchit
n. 5 dl ylijäänyttä perunamuusia
1 kananmuna
1 rkl öljyä
3 dl vehnäjauhoja
- Anna ylijääneen perunamuusin hieman lämmetä pöydällä, jos olet säilyttänyt sitä jääkaapissa. Sekoita muusin joukkoon kananmuna ja öljy. Lisää seokseen vähitellen vehnäjauhoja, kunnes seoksesta tulee taikinamaista ja kiinteähköä.
- Ripottele työpöydälle vähän jauhoja ja jatka vaivaamista pöydällä. Taikina on valmis, kun se pysyy kasassa.
- Leivo taikinasta peukalonpaksuisia tankoja. Leikkaa tangot noin 1 cm:n paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja paina sormella keskelle kuoppa tai haarukalla raitoja.
- Keitä kattilassa runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes gnocchit nousevat pintaan. Valuta lävikössä. Lisää tilkka öljyä, niin gnocchit eivät tartu kiinni toisiinsa.
Tarjoa sellaisenaan tai pannulla paistettuna kastikkeen kanssa.
Pinaattikastike
5 dl vettä
1 dl maitojauhetta
2 rkl voita tai margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 pss pakastepinaattia sulatettuna
- Sekoita maitojauhe ja vesi maidoksi.
- Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot.
- Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Anna kastikkeen kypsyä muutama minuutti ja lisää pinaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 314 kcal/annos
- C-vitamiini 1 mg
- Rauta 2.7 mg
- Kalsium 241.3 mg
- Natrium 439.3 mg
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Sokerit 8.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 47 g
- Proteiini 12.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Rasva 8.1 g
Pääraaka-aineet
-
65 gMaitojauhe rasvaton
-
2 rklMargariini 40%, lätta
-
200 gVehnäjauho, valkoinen
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
1 rklRypsiöljy