Graavilohi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/10/marttaliitto_graavilohi_vaaka_h.jpg
Graavilohi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
Valmistusohje
½ kg kirjolohifileetä
1 rkl karkeaa suolaa
1 tl sokeria
½-1 tl rouhittua valkopippuria
puoli nippua tilliä
- Pyyhi fileoitu ja ruodoton lohifilee talouspaperilla puhtaaksi.
- Sekoita suola ja sokeri keskenään. Hiero kaikki mausteet lohen lihapuolelle.
- Lisää tillit varsineen fileen pinnalle. Kääri filee leivinpaperiin ja muovipussiin/tuorekelmuun.
- Laita kevyt paino päälle. Anna graavautua jääkaapissa 1-2 vrk.
- Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
- Leikkaa filee ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle.
Testattu Marttakeittiössä