Granola
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/11Q7345.jpg
Granola
Valmistusohje
1/2 dl manteleita
1/2 dl saksanpähkinöitä
6 dl isoja kaurahiutaleita
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
Öljyseokseen: rypsiöljyä ja hunajaa 1:2
- Leikkaa mantelit ja pähkinät puolikkaiksi ja sekoita niihin kaurahiutaleet, siemenet ja mausteet.
- Säilytä seos kannellisessa lasiastiassa jää- tai viileäkaapissa.
- Ennen tarjoamista ota tarpeellinen määrä seosta ja paahda sitä kuumassa, kuivassa paistinpannussa.
- Sekoita öljyä ja hunajaa, esim. 2 rkl öljyä ja ½ dl hunajaa, ja lisää tätä seosta pannulle.
- Kuumenna sekoitellen.Nauti aamu- tai välipalalla maustamattoman (bulgarian)jogurtin ja marjojen kanssa.
Lämmin granola houkuttaa jo tuoksullaan.
Vinkit:
- Granola tarkoittaa rapeaa herkkumysliä, joka valmistetaan paahtamalla hiutale-, pähkinä- ja siemenseosta tilkassa öljyä ja hunajaa. Kuivattuja hedelmiä ja marjoja voidaan lisätä.
- Voit hyvin paahtaa koko annoksen kerralla 150-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä pellillä 35 – 40 minuutissa. Säilytä kannellisessa lasitölkissä jää- tai viileäkaapissa.
- Granola on hyvää myös mantelijuoman, maidon tai viilin kanssa.
- Voit marjojen sijaan tarjota lisäkkeenä raastettua tai paloiteltua omenaa.
- Vaihtelua saat erilaisista pähkinöistä ja siemenistä, jotka takaavat hyvien rasvojen saannin.
- Voit sekoittaa valmiiseen granolaan kuivattuja marjoja tai hedelmiä.
- Voit vaihtaa hunajan vaaleaan siirappiin, vaahtera- tai agavesiirappiin.
- Voit vaihtaa esim. puolet kaurahiutaleista spelttihiutaleisiin.