Granola ja naposteluomenat

Tässä reseptissä perinteinen granola muuttuu entistä herkullisemmaksi kuivatuilla omenoilla.

G
12 annosta

Valmistusohje

5 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukan siemeniä
1,5 dl manteleita
0,75 dl rypsiöljyä
0,5 dl hunajaa
n. 100 g kuivattuja omenoita (n. 4-6 omenaa)

Naposteluomenat

  1. Huuhdo omenat ja leikkaa ne terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Pienistä omenista ei tarvitse poistaa siemenkotaa, mutta pyyhi siemenet pois viipaleista.
  2. Levitä viipaleet uuniritilälle tai -pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle kanelia ja laita kuivumaan 50-asteiseen uuniin. Anna uunin suuluukun olla raollaan. Kuivuminen vie 4–6 tuntia. Kuivumiseen vaikuttavat omenalajike ja viipaleiden paksuus.
  3. Tarkkaile tilannetta, etteivät viipaleet kuiva liikaa. Omenat ovat valmiita, kun ne ovat nahkamaisen sitkeitä.

  1. Sekoita kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet ja veitsellä rouhitut mantelit kulhossa. Lämmitä öljyä ja hunajaa kattilassa sen verran, että ne sekoittuvat.
  2. Sekoita öljyhunaja- ja kaurahiutaleseokset keskenään ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele pari kertaa paahtamisen aikana ja tarkkaile, ettei seos kärähdä.
  3. Leikkaa kuivatut omenat paloiksi ja lisää valmiin seoksen joukkoon. Tarjoa granolaa esimerkiksi jogurtin ja marjojen kanssa tai jälkiruokana jäätelön kanssa.
Hiilijalanjälki
0.1 kg CO2 ekv
  • Energia 260 kcal/annos
  • Rasva 16.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 20 g
  • Sokerit 9.3 g
  • Kuitu, kokonais- 3 g
  • Natrium 2.4 mg
  • Kalsium 44.6 mg
  • Rauta 2.2 mg
  • C-vitamiini 0.5 mg

Testattu Marttakeittiössä