Granola ja naposteluomenat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/08/Kuivatut-omenat-1.jpg
Granola ja naposteluomenat
Tässä reseptissä perinteinen granola muuttuu entistä herkullisemmaksi kuivatuilla omenoilla.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Hävikkiherkut
- Jälkiruoat
- Välipalat
Valmistusohje
5 dl kaurahiutaleita
1 dl auringonkukan siemeniä
1,5 dl manteleita
0,75 dl rypsiöljyä
0,5 dl hunajaa
n. 100 g kuivattuja omenoita (n. 4-6 omenaa)
Naposteluomenat
- Huuhdo omenat ja leikkaa ne terävällä veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Pienistä omenista ei tarvitse poistaa siemenkotaa, mutta pyyhi siemenet pois viipaleista.
- Levitä viipaleet uuniritilälle tai -pellille leivinpaperin päälle, ripottele päälle kanelia ja laita kuivumaan 50-asteiseen uuniin. Anna uunin suuluukun olla raollaan. Kuivuminen vie 4–6 tuntia. Kuivumiseen vaikuttavat omenalajike ja viipaleiden paksuus.
- Tarkkaile tilannetta, etteivät viipaleet kuiva liikaa. Omenat ovat valmiita, kun ne ovat nahkamaisen sitkeitä.
- Sekoita kaurahiutaleet, auringonkukansiemenet ja veitsellä rouhitut mantelit kulhossa. Lämmitä öljyä ja hunajaa kattilassa sen verran, että ne sekoittuvat.
- Sekoita öljyhunaja- ja kaurahiutaleseokset keskenään ja levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kääntele pari kertaa paahtamisen aikana ja tarkkaile, ettei seos kärähdä.
- Leikkaa kuivatut omenat paloiksi ja lisää valmiin seoksen joukkoon. Tarjoa granolaa esimerkiksi jogurtin ja marjojen kanssa tai jälkiruokana jäätelön kanssa.
0.1 kg CO2 ekv
- Energia 260 kcal/annos
- Rasva 16.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 6.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 20 g
- Sokerit 9.3 g
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Natrium 2.4 mg
- Kalsium 44.6 mg
- Rauta 2.2 mg
- C-vitamiini 0.5 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
75 gRypsiöljy
-
100 gOmena, kuivattu
-
50 gHunaja
-
0.63 cupManteli
-
0.42 cupAuringonkukansiemen
-
35 rklKaurahiutale