Grillattu maissi kolmella tapaa
Maissi saa ihania makuja yrttivoista. Kokeile kaikkia kolmea makuyhdistelmää. Täydellinen lisuke kesän grillijuhliin.
Valmistusohje
Grillattu maissi kolmella tapaa
4 (tuoretta) maissintähkää
Korianterivoi
50 g voita tai margariinia
0,25 tl suolaa
Ruukku korianteria
1 lime
Anna rasvan pehmetä huoneenlämpöiseksi. Silppua korianteri. Pese lime ja raasta sen kuori. Sekoita korianteri, limen kuori ja suola rasvaan. Lohko lime maissintähkien kanssa tarjottavaksi.
Chili-valkosipulivoi
50 g voita tai margariinia
0,25 tl suolaa
valkosipulinkynsi
1–2 punaista chiliä (tai kuivattua chilirouhetta)
0,5 tl savupaprikajauhetta
Sulata voi kasarissa tai mikroaaltouunissa. Silppua valkosipuli ja tuore chili (ellet käytä chilirouhetta) ja lisää ne sekä savupaprikajauhe kuumaan voihin. Säästä hieman tuoretta chiliä koristeluun.
Tilliöljy ja feta
1 dl rypsiöljyä
1 pieni ruukku (tai vastaava määrä, n.30g) tilliä
0,5 tl suolaa
(sitruunankuorta ja/tai mehua)
100 g fetaa tai salaattijuustoa
Pane öljy, tilli ja suola monitoimikoneeseen tai pieneen, kapeaan kulhoon. Lisää halutessasi hieman sitruunankuorta ja/tai mehua. Työstä monitoimikoneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Murenna feta/salaattijuusto.
- Jos käytät tuoreita maissintähkiä, poista niistä mahdolliset suojalehdet. Grillaa tähkiä kauttaaltaan, kunnes niiden väri tummuu kullankeltaiseksi ja pintaan tulee mustia jälkiä.
- Nosta kuumat tähkät lautaselle ja sivele joka puolelle haluamaasi voita/öljyä. Korianterivoilla silattujen maissien päälle voit ripotella tuoretta korianteria ja tarjota limelohkot ruokailijoiden puristettavaksi tähkien päälle. Ripottele chili-valkosipulivoilla voideltujen maissien päälle ohuelti viipaloitua tuoretta chiliä. Murustele tilliöljyllä siveltyjen maissien päälle feta/salaattijuusto
- Energia 470 kcal/annos
- Rasva 22.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.4 g
- Proteiini 10.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 61 g
- Sokerit 8 g
- Kuitu, kokonais- 8.3 g
- Natrium 1004.4 mg
- Kalsium 137.5 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 33.5 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
100 gJuusto, fetajuusto, vuohenmaito, öljyssä
-
30 gTilli, tuore
-
1 kplLimetit
-
30 gKorianterin lehdet
-
5 gValkosipuli
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gVoi
-
800 gMaissi, jyvät