Gupta, lihapullakeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/GEORGIA_koti_ja_keittiotiimi_Gupta_3_pysty_H.jpg
Gupta, lihapullakeitto
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Keitot
- Liha
- Maidoton
- Pääsiäinen
Valmistusohje
Lihapullat
400 g karitsan-, lampaan tai naudanjauhelihaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria myllystä
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl juustokuminaa
1 tl kuivattua yrttiä (esim. oreganoa, timjamia, minttua)
0,5 dl hienonnettua korianteria
Keitto
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl öljyä
2 dl pitkäjyväistä riisiä
10–12 kuivattua aprikoosia paloiteltuna
13 dl vettä
1 kasvis- tai kanaliemikuutio
3 rkl tomaattipyreetä
1 rkl viinietikkaa
0,5 dl hienonnettua korianteria
(suolaa, mustapippuria)
- Valmista lihapullataikina sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile massasta kostein käsin noin 15 lihapullaa.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää riisit ja kuullota noin minuutti.
- Lisää aprikoosit, vesi ja liemikuutio. Keitä välillä sekoitelen keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää keittoon tomaattipyree ja viinietikka. - Laita lihapullat keittoon muutama kerrallaan, varovasti sekoitellen. Keitä noin 15 minuuttia.
- Viimeistele keitto korianterilla ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 360 kcal/annos
- C-vitamiini 3.3 mg
- Rauta 2.4 mg
- Kalsium 30.3 mg
- Natrium 1413.3 mg
- Kuitu, kokonais- 0.9 g
- Sokerit 2.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27.7 g
- Proteiini 21.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.3 g
- Rasva 19 g
Pääraaka-aineet
-
400 gJauheliha, lampaan, rasvaa 14 %
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
2 kplSipuli
-
2 kynsiValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
4 pieni annos (70.0 g)Riisi, pitkäjyväinen, keitetty, suolaa
-
1 keskikokoinen annos (15.0 g)Aprikoosi, kuivattu
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
3 pieni annos (5.0 g)Tomaattisose, tomaattipyree
-
0.5 rklViinietikka