Hanna-tädin kakut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/06/64aeb927-260c-4676-a313-52061773b54f.jpg
Hanna-tädin kakut
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Makea leivonta
Valmistusohje
3 dl sokeria
1,5 dl hapanta kermaa
1 tl soodaa
175 g voita
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1. Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna taikinan kovettua jääkaapissa 30 minuuttia.
2. Leivo taikina tangoksi, jonka halkaisija on 2 cm:ä ja paloittele se 2 cm:n pituisiksi
paloiksi. Pyörittele palat palloiksi. Pane ne uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Paista Hanna-tädin kakkuja 200 asteen lämmössä 10 minuuttia.
0.04 kg CO2 ekv
- Energia 85 kcal/annos
- C-vitamiini 0 mg
- Rauta 0.3 mg
- Kalsium 4.3 mg
- Natrium 49.1 mg
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Sokerit 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.7 g
- Proteiini 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
- Rasva 4 g
Pääraaka-aineet
-
250 gsokeria (3 dl)
-
150 ghapanta kermaa (1,5 dl)
-
1 tlruokasoodaa
-
175 gvoita
-
300 gvehnäjauhoja (5 dl)
-
120 gperunajauhoja (1,5 dl)