Hapankaalipiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/leivonnaiset_suolaiset_hapankaalipiirakka.jpg
Hapankaalipiirakka
-
Avainsanat:
- Kasvikset
- Kasvis
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
Pohja:
2 dl piimää
2 dl kaurahiutaleita
25 g hiivaa
tilkka vettä
1 tl suolaa
1 dl öljyä
3–4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 l hapankaalia
1 sipuli
100 g siansivua tai pekonia
½ dl öljyä
ripaus muskottia
3 rkl siirappia
(suolaa)
Voiteluun:
1 muna
- Sekoita kaurahiutaleet piimään ja anna niiden turvota muutama tunti. Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan ja lisää taikinaan. Lisää suola ja öljy. Alusta taikina vehnäjauhoilla notkeaksi taikinaksi. Kohota leivinliinan alla.
- Liota hapankaalia vedessä noin tunnin ajan (vähempi aika riittää, jos haluaa voimakkaamman maun). Puristele vesi pois.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi siansivu.
- Kuumenna pannulla öljy. Lisää ensin lihakuutiot ja ruskista hetki. Lisää sipulisilppu ja lopuksi kaali. Mausta seos ja hauduta hetki. Lisää suolaa tarvittaessa.
- Kauli piirakkataikina levyksi tai muotoile piirakkavuoan pohjalle. Jätä hieman taikinaa koristenauhoja varten. Levitä täyte pohjalle ja käännä reunoja vähän täytteen päälle. Kauli lopputaikina ja leikkaa ohuita nauhoja piirakan päälle. Voitele reunat ja nauhat munalla.
- Paista piirakkaa 200°C:ssa puolisen tuntia.
0.32 kg CO2 ekv
- Energia 266 kcal/annos
- Rasva 15.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Proteiini 5.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27.2 g
- Sokerit 7 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 460.1 mg
- Kalsium 53.9 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 17.2 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
3 rklSiirappi
-
1/4 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
100 gPekoni, rasvainen
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
10 dlHapankaali
-
3 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlRypsiöljy
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
25 gHiiva
-
2 dlKaurahiutale
-
2 dlPiimä, kevytpiimä, 2% rasvaa