Härkäpapulaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/01/martat_vauvanruoka_makaronilaatikko_vaaka_h.jpg
Härkäpapulaatikko
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
- Vauvanruokaa
Valmistusohje
2 dl härkäpapurouhetta
kiehuvaa vettä
7 dl täysjyvämakaronia (400 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
1,5 tl kuivattua timjamia
0,75 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
Munamaito:
1 l nestettä (vettä, kasvislientä, kauramaitoa tai tavallista maitoa yli 10 kk:n ikäiselle)
4 kananmunaa
0,5 tl mustapippuria
ripaus suolaa
- Kaada härkäpapurouheen päälle kiehuvaa vettä sen verran, että rouhe peittyy. Anna hautua noin puoli tuntia. Valuta.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Keitä makaronit pehmeiksi ja valuta.
- Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkanat.
- Kuullota sipuleita, porkkanaa ja timjamia öljyssä pannulla noin viisi minuuttia. Lisää härkäpapurouhe ja jatka kuullottamista vielä hetki.
- Yhdistä kulhossa neste ja munat ja mausta seos pippurilla.
- Laita neljännes makaronista, härkäpapuseoksesta ja munamaidosta pieneen uunivuokaan vauvalle ja sekoita. Peitä vuoka kannella tai foliolla.
- Sekoita lopun härkäpapuseoksen joukkoon 0,75 tl suolaa. Sekoita isommassa uunivuoassa härkäpapuseos, makaronit ja 1,5 dl juustoa. Lisää myös munamaitoon suola ja kaada se vuokaan. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
- Paista vuokia uunin keskitasossa n. 45 minuuttia. Tarkista pienen vuoan kypsyys paistamisen puolivälissä, jottei se kuivu. Anna levätä hetki ennen tarjoamista.
Testattu Marttakeittiössä.
Vinkki! Jos kaikki syöjät ovat yli 1-vuotiaita, voit tehdä laatikon yhdessä vuoassa. Voit myös korvata härkäpapurouheen käyttövalmiilla härkäpapuvalmisteella. Aloita silloin ruoanvalmistus kohdasta 2.
Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 499 kcal/annos
- Rasva 11.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
- Proteiini 28.7 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 65.4 g
- Sokerit 12.3 g
- Kuitu, kokonais- 4.7 g
- Natrium 674.3 mg
- Kalsium 233.4 mg
- Rauta 4.8 mg
- C-vitamiini 3 mg
Pääraaka-aineet
-
350 gPapu, härkäpapu, keitetty
-
4 iso (kpl) (56.0 g)Kananmuna, tuore
-
1 rklRypsiöljy
-
1 pieni (kpl) (70.0 g)Sipulit
-
1000 gMaito, rasvaton
-
100 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
0.75 tlSuola, pöytäsuola
-
1.5 tlMausteet, timjami, kuivattu
-
3 pieni (kpl) (50.0 g)Porkkana
-
2 kynsiValkosipuli
-
400 gMakaroni, tumma