Härkäpapulaatikko

6 annosta

Valmistusohje

2 dl härkäpapurouhetta
kiehuvaa vettä
7 dl täysjyvämakaronia (400 g)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 rkl rypsiöljyä
1,5 tl kuivattua timjamia
0,75 tl suolaa
2 dl juustoraastetta

Munamaito:
1 l nestettä (vettä, kasvislientä, kauramaitoa tai tavallista maitoa yli 10 kk:n ikäiselle)
4 kananmunaa
0,5 tl mustapippuria
ripaus suolaa

  1. Kaada härkäpapurouheen päälle kiehuvaa vettä sen verran, että rouhe peittyy. Anna hautua noin puoli tuntia. Valuta.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Keitä makaronit pehmeiksi ja valuta.
  4. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta porkkanat.
  5. Kuullota sipuleita, porkkanaa ja timjamia öljyssä pannulla noin viisi minuuttia. Lisää härkäpapurouhe ja jatka kuullottamista vielä hetki.
  6. Yhdistä kulhossa neste ja munat ja mausta seos pippurilla.
  7. Laita neljännes makaronista, härkäpapuseoksesta ja munamaidosta pieneen uunivuokaan vauvalle ja sekoita. Peitä vuoka kannella tai foliolla.
  8. Sekoita lopun härkäpapuseoksen joukkoon 0,75 tl suolaa. Sekoita isommassa uunivuoassa härkäpapuseos, makaronit ja 1,5 dl juustoa. Lisää myös munamaitoon suola ja kaada se vuokaan. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
  9. Paista vuokia uunin keskitasossa n. 45 minuuttia. Tarkista pienen vuoan kypsyys paistamisen puolivälissä, jottei se kuivu. Anna levätä hetki ennen tarjoamista.

Testattu Marttakeittiössä.

Vinkki! Jos kaikki syöjät ovat yli 1-vuotiaita, voit tehdä laatikon yhdessä vuoassa. Voit myös korvata härkäpapurouheen käyttövalmiilla härkäpapuvalmisteella. Aloita silloin ruoanvalmistus kohdasta 2.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.8 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 499 kcal/annos
  • Rasva 11.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
  • Proteiini 28.7 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 65.4 g
  • Sokerit 12.3 g
  • Kuitu, kokonais- 4.7 g
  • Natrium 674.3 mg
  • Kalsium 233.4 mg
  • Rauta 4.8 mg
  • C-vitamiini 3 mg