Härkäpaputahna
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/03/harkapaputahnaMARTAT_3_H.jpg
Härkäpaputahna
Omaa satoa odotellessa voit ostaa kaupasta härkäpapuja säilykkeenä tai pakasteena, ja tehdä niistä herkullisen paputahnan. Se maistuu leivän päällä ja sopii dippikastikkeeksi tai uuniperunan täytteeksi.
Valmistusohje
4 dl tuoreita, pakastettuja tai säilöttyjä härkäpavun siemeniä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1 dl tillisilppua
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
Koristeeksi:
tilliä ja sitruunalohkoja
- Kypsennä tuoreet härkäpavun siemenet tai sulata pakastetut härkäpavut tai huuhtele säilykepavut.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Tarkista maku.
- Laita tahna tarjoilukulhoon ja koristele tillin oksilla ja sitruunalohkoilla.
Tahna sopii leivän päälle, dippikastikkeeksi tai vaikkapa uuniperunan täytteeksi. Tahnan voi tehdä myös esim. pensas- tai salkopavuista.