Härkäpaputahna

Omaa satoa odotellessa voit ostaa kaupasta härkäpapuja säilykkeenä tai pakasteena, ja tehdä niistä herkullisen paputahnan. Se maistuu leivän päällä ja sopii dippikastikkeeksi tai uuniperunan täytteeksi.

G

Valmistusohje

4 dl tuoreita, pakastettuja tai säilöttyjä härkäpavun siemeniä
3 valkosipulinkynttä
2 rkl sitruunamehua
1 dl tillisilppua
1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
Koristeeksi:
tilliä ja sitruunalohkoja

  1. Kypsennä tuoreet härkäpavun siemenet tai sulata pakastetut härkäpavut tai huuhtele säilykepavut.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta tahnaksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Tarkista maku.
  3. Laita tahna tarjoilukulhoon ja koristele tillin oksilla ja sitruunalohkoilla.
    Tahna sopii leivän päälle, dippikastikkeeksi tai vaikkapa uuniperunan täytteeksi. Tahnan voi tehdä myös esim. pensas- tai salkopavuista.