Hasselbackan perunat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0287.jpg
Hasselbackan perunat
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
6-8 tasakokoista perunaa
2-3 rkl voita tai margariinia
ripaus suolaa
1 dl juustoraastetta
½ dl (gluteenittomia) korppujauhoja
- Leikkaa kuoritut perunat melkein pohjaan saakka ohuiksi viipaleiksi. Viipalointia helpottaa, jos laitat perunan puukauhaan, jossa se pysyy hyvin paikoillaan ja pohja jää ehjäksi.
- Nosta perunat uunivuokaan viipaloitu puoli ylöspäin. Voitele ne voisulalla tai pane voinokare jokaisen päälle.
- Paista 225°C:ssa noin puoli tuntia.
- Ota perunat uunista ja voitele niitä jälleen rasvalla ja ripottele pinnalle hiukan suolaa, juustoraastetta ja korppujauhoja.
- Pane ne takaisin uuniin ja anna niiden paistua kypsiksi, noin 20-30 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.44 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 205 kcal/annos
- Rasva 9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.6 g
- Proteiini 5.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 27 g
- Sokerit 1.2 g
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Natrium 408.2 mg
- Kalsium 102.1 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 10.5 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
40 gJauho, korppujauho
-
40 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 rklVoi
-
420 gPeruna, kuorittu