Hasselbackan perunat lehtipersiljakastikkeella
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/10/hasselbackat_vaihe_1_H.jpg
Hasselbackan perunat lehtipersiljakastikkeella
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
4 isoa jauhoista perunaa, esim. Rosamundaa (800 g)
0,5 dl rypsiöljyä
suolaa
Lehtipersiljakastike:
1 ruukku lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl sitruunamehua
1 dl rypsiöljyä
0,25 tl suolaa
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat hyvin. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi niin, että ne jäävät alaosastaan kiinni. Voit käyttää leikkaamisessa apuna puu tai muovikauhaa.
- Pane perunat öljyttyyn uunivuokaan viiltopuoli ylöspäin. Sivele perunat öljyllä ja mausta suolalla. Kypsennä uunin keskitasolla 45–60 minuuttia. Tarkista kypsyys. Voit voidella perunoita öljyllä muutaman kerran paistamisen aikana.
- Valmista kastike. Hienonna lehtipersilja ja valkosipulinkynnet. Sekoita ne kulhossa sitruunankuoriraasteen, mehun ja öljyn kanssa. Mausta suolalla.
- Annostele kastiketta perunoiden päälle ja anna maustua hetki ennen tarjoamista. Tarjoa perunat lisäkkeenä liha- tai kalaruokien kanssa.
Hiilijalanjälki
0.67 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 477 kcal/annos
- Rasva 37.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
- Proteiini 4.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 32.9 g
- Sokerit 2.8 g
- Kuitu, kokonais- 3.8 g
- Natrium 476.4 mg
- Kalsium 32.7 mg
- Rauta 2 mg
- C-vitamiini 30 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
6 gValkosipuli
-
30 gPersilja, tuore
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gRypsiöljy
-
800 gPeruna, punainen, kuorineen
-
0.25 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gRypsiöljy
-
10 gSitruunamehu
-
5 gSitruunankuori