Hasselbackan perunat lehtipersiljakastikkeella

G
4 annosta

Valmistusohje

4 isoa jauhoista perunaa, esim. Rosamundaa (800 g)
0,5 dl rypsiöljyä
suolaa
Lehtipersiljakastike:
1 ruukku lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan raastettu kuori
2 tl sitruunamehua
1 dl rypsiöljyä
0,25 tl suolaa

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat hyvin. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi niin, että ne jäävät alaosastaan kiinni. Voit käyttää leikkaamisessa apuna puu tai muovikauhaa.
  2. Pane perunat öljyttyyn uunivuokaan viiltopuoli ylöspäin. Sivele perunat öljyllä ja mausta suolalla. Kypsennä uunin keskitasolla 45–60 minuuttia. Tarkista kypsyys. Voit voidella perunoita öljyllä muutaman kerran paistamisen aikana.
  3. Valmista kastike. Hienonna lehtipersilja ja valkosipulinkynnet. Sekoita ne kulhossa sitruunankuoriraasteen, mehun ja öljyn kanssa. Mausta suolalla.
  4. Annostele kastiketta perunoiden päälle ja anna maustua hetki ennen tarjoamista. Tarjoa perunat lisäkkeenä liha- tai kalaruokien kanssa.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.67 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 477 kcal/annos
  • Rasva 37.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.2 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 32.9 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 476.4 mg
  • Kalsium 32.7 mg
  • Rauta 2 mg
  • C-vitamiini 30 mg

Testattu Marttakeittiössä