Hasselbackan uuniomenat
-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Marjat
- Syksy
- Vegaaninen
Valmistusohje
4 isoa omenaa (hapan lajike) (n. 800 g)
Pähkinäseos
75g rasiamargariinia tai 0,75dl öljyä
2 dl hasselpähkinärouhetta (100 g)
1 dl neljänviljanhiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
ripaus inkivääriä
Lisäksi
1 tlk kauravaniljakastiketta
1.Pese omenat ja halkaise ne. Koverra tai leikkaa siemenkota pois.
2.Käännä omenat leikkuulaudalle leikkauspinta alaspäin ja tee terävällä veitsellä ohuita viiltoja.
3.Nosta omenat voideltuun uunivuokaan.
4.Sekoita sulan rasvan (tai öljyn) joukkoon pähkinärouhe, hiutaleet, sokeri ja mausteet.
5.Levitä seos vuokaan omenoiden päälle ja väliin.
6.Paista 200-asteisesssa uunissa noin 30 min tai kunnes omenat pehmenneet. Peitä tarvittaessa.
7.Tarjoa omenat kauravaniljakastikkeen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Hiilijalanjälki
Ravintosisältö
- Energia 237 kcal/annos
- Rasva 14.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 2.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 41.2 g
- Sokerit 18.4 g
- Kuitu, kokonais- 4 g
- Natrium 35.1 mg
- Kalsium 26.4 mg
- Rauta 1 mg
- C-vitamiini 20.8 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gkauravaniljakastiketta
-
0.5 tljauhettua inkivääriä
-
0.5 tlkardemummaa
-
1 tlkanelia
-
70 gfariinisokeria (1 dl)
-
35 gneljänviljanhiutaleita (1 dl)
-
100 ghasselpähkinärouhetta (2 dl)
-
75 grasiamargariinia tai 0,5 dl öljyä
-
4 keskikokoinen annos (200.0 g)isoa omenaa (hapan lajike)