Haudutettu punakaali

G
8 annosta

Valmistusohje

n. 0,8 kg punakaalia
2-3 rkl öljyä
1/2 dl siirappia
2-3 omenaa
1 sipuli
pala purjoa
1/2 dl viinietikkaa
suolaa, mustapippuria
1/2 dl laimentamatonta mustaherukkamehua (mehutiivistettä)

1. Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi.
2. Kuumenna öljy padassa. Lisää kaalisuikaleet ja siirappi. Sekoittele, kunnes kaali alkaa pehmetä.
3. Hienonna sipulit ja leikkaa omenat kuutioiksi.
4. Lisää sipulit, omenakuutiot, viinietikka ja mustaherukkamehu pataan.
5. Hauduta miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Sekoita välillä. Maista ja mausta.
6. Jos kaali tuntuu liian kuivalta, lisää kypsymisen aikana pataan tilkka vettä.
7. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv
  • Energia 124 kcal/annos
  • Rasva 4.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 22.5 g
  • Sokerit 16.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 156.3 mg
  • Kalsium 51.1 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 85.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus