Hauki-vegepelti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/MArtat_hauki_vegepelti_H-1-e1667824528634.jpg
Hauki-vegepelti
Valmistusohje
n. 700 g haukifileetä
suolaa
mustapippuria
1 romanesco- tai kukkakaali
3-4 porkkanaa
½ dl öljyä
1 dl hienonnettua tilliä
½ sitruunankuori ja mehu
2 tl kokojyväsinappia
1 dl parmesaani- tai pecorinoraastetta
Lisäksi hyvää leipää, tilliä ja sitruunalohkoja.
- Pyyhi haukifilee ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Huuhtele ja paloittele kaali suupaloiksi, käytä myös varsi ja lehdet.
- Pese porkkanat huolella ja leikkaa kuorineen tikuiksi.
- Sekoita öljystä, tillistä, sitruunasta ja sinapista kastike ja valuta hauen ja kasvisten päälle.
- Ripottele vielä päälle juustoraaste ja paista 180-200 asteessa noin 30 minuuttia.
- Viimeistele tillin oksilla, sitruunalohkoilla ja tarjoile leivän kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa hauen myös uunivuoassa. Laita hauki, kaali ja porkkanat vuokaan ja kaada päälle 2 dl juustoista ruokakermaa, johon on sekoitettu suola, mustapippuri, tilli ja kokojyväsinappi. Paista uunissa kuten edellä, mausta lopuksi sitruunalla.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 340 kcal/annos
- C-vitamiini 67.5 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 235.8 mg
- Natrium 363.1 mg
- Kuitu, kokonais- 3 g
- Sokerit 4.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.3 g
- Proteiini 37.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.9 g
- Rasva 17.3 g
Pääraaka-aineet
-
700 gHauki
-
1 kplKukkakaali
-
4 kplPorkkana
-
45 gRypsiöljy
-
25 gTilli, tuore
-
0.5 kplSitruuna, kuorittu
-
2 tlSinappi
-
50 gJuustoa, parmesan, raastettu