Haukikebakot ja piimä-persilijakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/04/hauklikebakot_piima_persilijakastike_vaaka_h.jpg
Haukikebakot ja piimä-persilijakastike
Haukikebakot ovat helppo tapa kokeilla valmistaa kalaa grillissä vaikka ensimmäistä kertaa. Kokeile kebakoissa myös muita kalalajeja.
Valmistusohje
500 g haukifileetä
1,5 dl kermaa
0,5 dl korppujauhoja
puolikas ruukku, n. 0,5 dl persiljaa
1 muna
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
1 tl suolaa
mustapippuria
grillaamiseen
0,5 dl rypsiöljyä
Kastike
4 dl piimää
1 dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua
puolikas ruukku, n. 0,5 dl persiljaa
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl suolaa
mustapippuria
- Jos käytät puisia varrastikkuja, pane ne likoamaan veteen noin puoleksi tunniksi.
- Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainesosat pieneen kulhoon tai monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Nosta jääkaappiin odottamaan.
- Jauha haukifileet monitoimikoneessa tai lihamyllyllä. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää jauhamaan fileet.
- Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota. Raasta sillä välin noin puolet sitruunan kuoresta ja silppua persilja.
- Kun korppujauhot ovat turvonneet, lisää niihin kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten tämä seos sekä sitruunankuori, persilja, suola ja pippuri haukimassaan. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa haukimassa 6–8 osaan. Pyörittele kukin osa pitkäksi tiiviiksi patukaksi ja työnnä siihen puutikku.
- Sivele kebakoiden pinta rypsiöljyllä ja grillaa niitä joka puolelta, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Voit paistaa kebakkoja myös 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
- Tarjoa piimä-persiljakastikkeen ja esimerkiksi uusien perunoiden kanssa.
Vinkki! Kebakoihin voi käyttää muitakin kalalajeja, mm. ahventa tai kirjolohta.
Testattu Marttakeittiössä
1.27 kg CO2 ekv
- Energia 354 kcal/annos
- Rasva 20.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 12.5 g
- Proteiini 30.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
- Sokerit 7.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 1036.4 mg
- Kalsium 258.9 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 3.8 mg
Pääraaka-aineet
-
3 gMustapippuri
-
5 gValkosipuli
-
100 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %
-
400 gPiimä, ab-piimä, rasvaa 2 %, probiootteja
-
1.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.5 keskikokoinenSitruuna, raaka
-
30 gKorianterin lehdet
-
1 iso (kpl) (50.0 g)Kananmuna, tuore
-
3 rklJauho, korppujauho
-
150 gKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
500 gHauki