Haukikebakot ja piimä-persilijakastike

Haukikebakot ovat helppo tapa kokeilla valmistaa kalaa grillissä vaikka ensimmäistä kertaa. Kokeile kebakoissa myös muita kalalajeja.

4 annosta

Valmistusohje

500 g haukifileetä 
1,5 dl kermaa 
0,5 dl korppujauhoja 
puolikas ruukku, n. 0,5 dl persiljaa 
1 muna 
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna 
1 tl suolaa 
mustapippuria 

grillaamiseen 
0,5 dl rypsiöljyä 

Kastike 
4 dl piimää 
1 dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia 
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna 
1 rkl sitruunamehua 
puolikas ruukku, n. 0,5 dl persiljaa 
1 valkosipulinkynsi 
0,5 tl suolaa 
mustapippuria 

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, pane ne likoamaan veteen noin puoleksi tunniksi. 
  2. Valmista kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainesosat pieneen kulhoon tai monitoimikoneeseen. Jauha sileäksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Nosta jääkaappiin odottamaan. 
  3. Jauha haukifileet monitoimikoneessa tai lihamyllyllä. Voit myös pyytää kalatiskin myyjää jauhamaan fileet. 
  4. Sekoita korppujauhot kermaan ja anna turvota. Raasta sillä välin noin puolet sitruunan kuoresta ja silppua persilja. 
  5. Kun korppujauhot ovat turvonneet, lisää niihin kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten tämä seos sekä sitruunankuori, persilja, suola ja pippuri haukimassaan. Sekoita tasaiseksi. 
  6. Jaa haukimassa 6–8 osaan. Pyörittele kukin osa pitkäksi tiiviiksi patukaksi ja työnnä siihen puutikku. 
  7. Sivele kebakoiden pinta rypsiöljyllä ja grillaa niitä joka puolelta, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Tarjoa piimä-persiljakastikkeen ja esimerkiksi uusien perunoiden kanssa. 

Vinkki! Kebakoihin voi käyttää muitakin kalalajeja, mm. ahventa tai kirjolohta. 

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.27 kg CO2 ekv
  • Energia 354 kcal/annos
  • Rasva 20.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12.5 g
  • Proteiini 30.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.2 g
  • Sokerit 7.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Natrium 1036.4 mg
  • Kalsium 258.9 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 3.8 mg