Haukitikkarit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kala_kalatikkarit.jpg
Haukitikkarit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kananmunaton
- Kesä
- Kevät
Valmistusohje
100–150 g ruodotonta haukifileetä ruokailijaa kohti
suolaa
mausteita, esim. pippuria, sitruunapippuria, currya
Valmistukseen:
pitkiä grillitikkuja
voita ja öljyä
- Leikkaa kalafileestä pituussuunnassa 1–2 cm:n levyisiä suikaleita.
- Mausta ne suolalla ja pippureilla.
- Kiepauta suikaleet rulliksi. Ota rullasta sormilla napakka ote ja työnnä öljytty grillitikku rullan läpi.
- Pane pannulle tilkka öljyä ja nokare voita ja paista ”tikkareita” muutama minuutti molemmilta puolilta kypsäksi ja kauniin ruskeaksi.
Vinkki! Kokeile valmistaa haukitikkarit grillissä.
0.82 kg CO2 ekv
- Energia 104 kcal/annos
- Rasva 1.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 22.8 g
- Natrium 635.1 mg
- Kalsium 62.9 mg
- Rauta 0.4 mg
Pääraaka-aineet
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
500 gHauki