Hävikkikeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
0,5 tl mustapippuria
1 l pilkottuja kasviksia esim. kukka- ja lehtikaalia, porkkanaa, purjoa, palsternakkaa ja perunaa
100 g kinkkua tai kalkkunaa

  1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää kasvisliemikuutio ja mustapippuri. Kiehauta.
  2. Lisää kiehuvaan kasvisliemeen pilkotut kasvikset: aloita kypsennys juureksista, lisää kaalit ja lopuksi peruna. Jos käytät kypsiä perunoita, niin lisää ne vasta muiden kasvisten kypsyttyä.
  3. Keitä kasvikset kypsiksi. Tarkista keiton maku.
  4. Tarjoa keitto sellaisenaan kinkkuvoileivän kanssa tai soseuta sauvasekoittimella. Viimeistele sosekeitto pannulla paistetulla hävikkijoulukinkulla.

Vinkki! Koristele keitto pussinpohjasiemenillä, paistetulla lehtikaalilla, ranskankermalla tai kuivatuista leivistä valmistetulla krutongilla.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
  • Energia 118 kcal/annos
  • Rasva 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.6 g
  • Proteiini 6.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.5 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 523.9 mg
  • Kalsium 45.7 mg
  • Rauta 1.4 mg
  • C-vitamiini 23.1 mg