hävikkipiirakka
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/12/martat_havikki_piiras_h.jpg
hävikkipiirakka
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Hävikkiherkut
- Liha
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
Pohja
100 g rasiamargariinia (rasvaa vähintään 60 %)
0,5 tl suolaa
3 dl grahamjauhoja
1 rkl vettä
Täyte
n, 200 g joulukinkkua tai kalkkunaa
2 paprikaa
1 sipuli
2 kananmunaa
2 dl maitotuotetta tai kasvipohjaista tuotetta. Käytä tähän esim. päiväyksen ohittanutta maitoa, ruokakermaa, ranskankermaa tai kaurakermaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl timjamia
1 dl juustoraastetta
- Nypi margariini, suola ja jauhot sekaisin.
- Lisää vesi ja sekoita taikinaksi. Älä vaivaa.
- Painele taikina piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 astetta uunin alatasossa.
- Pilko kinkku ja paprika ja muut mahdolliset kasvikset ja sipuli pieneksi.
- Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon päiväyksen ohittanut maito- tai kasvipohjainen valkea tuote sekä raastetut juuston kannat. Mausta pippurilla ja timjamilla.
- Siirrä pilkotut kasvikset ja kinkku esipaistetulle pohjalle.
- Kaada munaseos piirakan päälle.
- Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 30 min, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
- Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile salaatin kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
0.52 kg CO2 ekv
- Energia 257 kcal/annos
- Rasva 14.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
- Proteiini 11.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.4 g
- Sokerit 3.7 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 267.6 mg
- Kalsium 83.4 mg
- Rauta 2.1 mg
- C-vitamiini 75.4 mg
Pääraaka-aineet
-
50 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
1 tlTimjami
-
3 gMustapippuri
-
200 gMaito, rasvaton
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
1 kplSipuli
-
2 kplPaprika, keskiarvo
-
200 gSiankinkku, silavoineen
-
15 gVesi, vesijohtovesi
-
180 gJauho, grahamjauho
-
3 gSuola, pöytäsuola
-
100 gMargariini 60%, kultarypsi