Heljän kurkkukeitto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2024/03/kurkkukeitto.jpg
Heljän kurkkukeitto
Raikas kurkkukeitto on nopea valmistaa. Voit muokata reseptistä helposti kasvisversion jättämällä jauhelihan pois.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Keitot
- Kesä
- Liha
- Välipalat
Valmistusohje
3 venäläistä suolakurkkua
1 kurkku
3 isoa sipulia
3 dl vettä
1 liemikuutio
300 g paistijauhelihaa
2–3 valkosipulinkynttä
lisäksi:
smetanaa tai creme fraichea
- Leikkaa kurkut ja sipulit pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutio. Lisää liemeen sipulit ja kurkut ja anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia.
- Murustele raaka jauheliha keittoon. Lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet. Hauduta noin 10 minuuttia, jotta jauheliha kypsyy.
- Tarjoa keitto smetanan tai creme fraichen ja ruisleivän kanssa.
Hiilijalanjälki
1.54 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 215 kcal/annos
- Rasva 12.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
- Proteiini 18.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.6 g
- Sokerit 5.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Natrium 1028.1 mg
- Kalsium 60.3 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 15.1 mg
Pääraaka-aineet
-
4 rklSmetana, rasvaa n. 40 %
-
30 gValkosipuli
-
300 gJauheliha, 93% vähärasvaista lihaa / 7% rasvaa
-
1 kplKasvisliemikuutio
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 kplKurkku
-
3 kplMaustekurkku, sokerisuolattu