Helpot perunarieskat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/perunarieskat.jpg
Helpot perunarieskat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
3 dl perunahiutaleita
4 dl vettä
(tai noin 4 dl perunamuusia)
1/2 dl öljyä
1/2 tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita perunahiutaleet haaleaan veteen.
2. Lisää rasva, suola ja jauhot.
3. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko ja jaa se 6-8 osaan.
4. Taputtele jauhojen avulla palat litteiksi rieskoiksi uunipellille leivinpaperin päälle.
5. Pistele rieskat ja paista 225°C lämmössä noin 15 minuuttia.
Testattu Marttakeittiössä
0.09 kg CO2 ekv
- Energia 190 kcal/annos
- Rasva 6.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 3.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.8 g
- Sokerit 0.4 g
- Kuitu, kokonais- 1.9 g
- Natrium 171.4 mg
- Kalsium 7.4 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 3.9 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1 dlOhrajauho
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlRypsiöljy
-
4 dlVesi, vesijohtovesi
-
3 dlPerunahiutale