Helpot tattari-kaurarieskat

G
12 annosta

Valmistusohje

2 dl tattarijauhoja
2 dl kaurahiutaleita
3 dl maustamatonta kasvigurttia
0,5 tl suolaa

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen ja anna taikinan tekeytyä uunin lämpenemisen ajan.
  3. Muotoile taikinasta levy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tee kevyet ruudut taikinaan esimerkiksi taikinarullalla tai veitsellä.
  4. Paista rieskaa 250 asteessa noin 15 minuuttia.

VINKKI: Lisää rieskataikinaan esimerkiksi porkkana- tai kesäkurpitsaraastetta tuomaan makua, mehevyyttä ja lisää kuitua.

Ravintosisältö

  • Energia 93 kcal/annos
  • Rasva 1.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.7 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 109.8 mg
  • Kalsium 36.3 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 0.7 mg