Helppo punajuurileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Ilmasto_punajuurileipa_vaaka_H.jpg
Helppo punajuurileipä
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Maidoton
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
500 g kypsää punajuuri(peruna)sosetta
5 dl vettä
1 rkl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl kauraleseitä
50 g hiivaa
1 dl öljyä
6 dl ydinspelttijauhoja
10–12 dl hiivaleipäjauhoja
- Laita punajuurisose kulhoon. Lisää joukkoon melko kuuma vesi, suola, hiutaleet ja leseet. Kun seos on kädenlämpöistä, murenna hiiva joukkoon. Lisää öljy ja alusta taikinaan jauhot.
- Anna taikinan nousta liinalla peitettynä puolisen tunti. Leivo taikinasta joko kaksi (vuoka)leipää tai noin 40 sämpylää. Kohota. Pistele leivät ja paista 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia ja sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
- Punajuurileipä on parhaimmillaan päivän, parin päästä.
Juurekset ovat oivia hiivaleivonnaisten mehevöittäjiä!
0.07 kg CO2 ekv
- Energia 115 kcal/annos
- C-vitamiini 0.5 mg
- Rauta 1.3 mg
- Kalsium 9.4 mg
- Natrium 211 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 1.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
- Proteiini 3.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 3.2 g
Pääraaka-aineet
-
500 gkypsää punajuuri(peruna)sosetta
-
500 gvettä (5 dl)
-
1 rklsuolaa
-
70 gkaurahiutaleita (2 dl)
-
50 gkauraleseitä (1 dl)
-
50 ghiivaa
-
90 grypsiöljyä (1 dl)
-
360 gydinspelttijauhoja (6 dl)
-
600 ghiivaleipäjauhoja (10-12 dl)