Herkkukurkut

G
100 annosta

Valmistusohje

noin 5 kg avomaankurkkuja
mustaherukan lehtiä
tillin varsia ja kukintoja
pieni pala piparjuurta
1 – 2 rkl sinapinsiemeniä
(valkosipulin kynsiä)

liemi:
6 dl väkiviinaetikkaa
2,5 l vettä
400 g sokeria
1,5 dl suolaa
1 rkl valkopippuria
1 rkl neilikoita

  1. Pese kurkut ja valuta ne.
  2. Lado kurkut tölkkeihin ja pane niiden väliin huuhdottuja mustaherukan lehtiä, piparjuurilastuja, sinapinsiemeniä, runsaasti tillin varsia ja kukintoja sekä halutessasi valkosipulin kynsiä.
  3. Kiehauta liemen aineet. Voit käyttää suolaa pienemmän määrän, jos säilytystila on kylmä.
  4. Kaada liemi kylmänä kurkuille ja aseta päälle kevyt paino ja katso, että kurkut ovat kokonaan etikkaliemen peitossa.
  5. Sulje astia ja säilytä pimeässä ja kylmässä paikassa.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.15 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 24 kcal/annos
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.6 g
  • Sokerit 4.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 954.4 mg
  • Kalsium 18.7 mg
  • Rauta 0.2 mg
  • C-vitamiini 4 mg