Herkkumaljat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Maidoton
- Marjat
- Vauvanruokaa
- Vegaaninen
- Välipalat
Valmistusohje
3 dl vettä
2 rkl perunajauhoa
2 dl kotimaisia marjoja
(sokeria)
3 dl jogurttia TAI kaura- tai soijagurttia
1 omena raastettuna (1,5 dl)
1.Valmista ensin kiisseli. Sekoita kylmä vesi ja perunajauhot kattilassa.
2.Kiehauta seos koko ajan hyvin sekoittaen.
3.Älä sekoita enää kiehahtamisen jälkeen tai kun on pulpahdellut muutaman kerran.
4.Soseuta kohmeiset marjat. Lisää sose kiisselipohjaan, sekoita.
5.Maista ja lisää hieman sokeria, jos käytät happamia marjoja.
6.Sekoita jogurtti ja raastettu omena keskenään. Jaa jogurttiseos neljään lasiin tai jälkiruokakulhoon.
7.Jaa kiisseliä jokaiseen lasiin. Koristele pakaste- tai tuoreilla marjoilla.
8.Nauti aamu- tai välipalana.
Vinkki! Lisää muutama hapan marja veden ja perunajauhon sekaan kuumennuksen ajaksi, niin saat kiisseliin hyvän rakenteen. Lisämakeutta kiisseliin saat esimerkiksi kuivatuista hedelmistä tai banaanista.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 89 kcal/annos
- C-vitamiini 17.3 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 129.5 mg
- Natrium 32.3 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 9.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 21.4 g
- Proteiini 3.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Rasva 1.4 g
Pääraaka-aineet
-
300 gvettä
-
2 rklperunajauhoja
-
200 gkotimaisia pakastemarjoja
-
300 gmaustamatonta jogurttia
-
150 gomena raastettuna (1,5 dl)