Herkkusuun voitatit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/herkkusuun-voitatit.jpg
Herkkusuun voitatit
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Sienet
- Syksy
Valmistusohje
3-4 dl pilkottuja voitatteja
2 kevätsipulia tai pala purjosipulia
2 rkl voita, margariinia tai öljyä
3 dl ruokakermaa
suolaa
valkopippuria
- Paista sieniä paistinpannulla muutama minuutti niin että nesteitä haihtuu.
- Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja rasva.
- Hauduta hiljalleen noin viisi minuuttia.
- Lisää joukkoon ruokakerma ja keitä edelleen kunnes seos sakenee.
- Maista ja mausta.
–
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa tai munakkaan täytteenä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.35 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 81 kcal/annos
- Rasva 7.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.6 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.6 g
- Sokerit 1.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 345 mg
- Kalsium 6.1 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 1.9 mg
Pääraaka-aineet
-
3 dlruokakerma
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
2 1/2 rklVoi
-
1 pieni annos (40.0 g)Sipuli
-
140 gHerkkutatti