Herkkutuutit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/05/MARTAT_Retki_jaatelot_vaaka_H.jpg
Herkkutuutit
-
Avainsanat:
- Junnukokki
- Jälkiruoat
- Kananmunaton
- Kesä
- Retkiruoka
Valmistusohje
Jäätelövohveleita
Painekermavaahtoa
valmista suklaakastiketta
marjoja (tai hedelmiä valmiiksi paloiteltuna)
keksejä
1. Pakkaa tuutit varovasti eväsreppuun, mieluiten kovaan rasiaan, ettei ne säry matkalla.
2. Pakkaa myös muut raaka-aineet mukaan retkireppuun.
3. Kesällä marjat voi kerätä metsästä, muina aikoina tuuttiin voi pilkkoa valmiiksi erilaisia hedelmiä.
4. Kokoa tuutit retkellä. Laita tuuttiin kerroksittain herkkuja: marjoja, kermavaahtoa, suklaakastiketta ja keksejä. Tarjoile heti.
Testattu Marttakeittiössä
Ravintosisältö
- Energia 335 kcal/annos
- C-vitamiini 4.2 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 52.4 mg
- Natrium 126.7 mg
- Kuitu, kokonais- 1.4 g
- Sokerit 25.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.8 g
- Proteiini 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 13.7 g
- Rasva 20.4 g
Pääraaka-aineet
-
100 gKeksi, vohvelikeksi
-
1 iso annos (200.0 g)Kermavaahto, vaahdotettu kermavaahtovalmiste, teollinen
-
40 gJälkiruokakastike, suklaakastike
-
100 gMustikka, metsämustikka
-
50 gKeksi, cookie, suklainen keksi