Herne-kvinoapihvit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
1 dl kvinoaa
2 dl vettä
200 g kotimaisia pakasteherneitä
1 dl tuoreita yrttejä (esimerkiksi 0,5 dl minttua ja 0,5 dl persiljaa)
2 kananmunaa
1 dl raejuustoa (85 g)
0,5 tl suolaa
1. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi kahdessa desissä vettä.
2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
3. Sulata pakasteherneet. Lisää herneet ja yrtit kvinoan joukkoon kattilaan. Soseuta seos sauvasekoittimella.
4. Sekoita joukkoon raejuusto, kananmunat ja suola. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna taikinan levätä hetki.
5. Annostele pieniä pihvejä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Vinkki! Voit myös paistaa pihvit pannulla öljyssä, lisää silloin taikinaan 1 rkl vehnäjauhoja, niin pihvit pysyvät paremmin koossa. Paistoaika on noin 3 minuuttia per puoli.
- Energia 177 kcal/annos
- C-vitamiini 9.7 mg
- Rauta 2.9 mg
- Kalsium 71.9 mg
- Natrium 441.6 mg
- Kuitu, kokonais- 2.5 g
- Sokerit 4.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 22.1 g
- Proteiini 13.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
- Rasva 4.5 g
Pääraaka-aineet
-
90 gkvinoaa
-
200 gvettä
-
200 gkotimaisia pakasteherneitä
-
15 gtuoreita yrttejä (esimerkiksi 0,5 dl minttua ja 0,5 dl persiljaa)
-
2 kplkananmunaa
-
85 graejuustoa
-
0.5 tlsuolaa