Hernehummus
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/hernehummus_kuva_jaana_kankaanp.jpg
Hernehummus
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
Valmistusohje
3 ½ dl vettä
1 ¼ dl hernerouhetta
1 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl murskattua kuminaa
- Kiehauta vesi.
- Lisää joukkoon hernerouhe ja hienonnettu valkosipulinkynsi, kuumenna kiehuvaksi.
- Laita kansi päälle ja anna hautua matalalla lämmöllä noin puoli tuntia. Sekoita välillä.
- Lisää suola, öljy ja mausteet. Jos haluat hummuksesta tasaisemman, soseuta sauvasekoittimella.
–
Tarjoa levite huoneenlämpöisenä hyvän leivän kanssa tai uuniperunoiden tai pastan kanssa.
0.1 kg CO2 ekv
- Energia 127 kcal/annos
- Rasva 10.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.5 g
- Proteiini 5.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.4 g
- Sokerit 1 g
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Natrium 292.2 mg
- Kalsium 30.7 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 1.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1 1/4 dlSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
1/4 tlKuminan siemenet
-
1/6 dlSitruunamehu
-
3 rklOliiviöljy
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
3 gValkosipuli
-
3 1/2 dlVesi, vesijohtovesi