Hernelasagnette
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/05/Martat_hernislasagnette_H.jpg
Hernelasagnette
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasviproteiini
- Kasvis
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Uuni- ja pataruoat
- Vegaaninen
Valmistusohje
Tomaattikastike
1–2 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattuja yrttejä
1 laakerinlehti
1 mm suolaa
1 tl sokeria
3 rkl punaviiniä tai punaviinietikkaa
1 tl viherpippuria
Lisäksi
1 rkl öljyä
6 dl kuivattua hernesuikaletta (esim. Hernis)
2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä tai margariinia
5 dl rasvatonta maitoa tai kaurajuomaa
400 g lasagnette-pastaa
3 rkl korppujauhoa
2 rkl margariinia
- Tee kannellisessa kasarissa annos tomaattikastiketta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja pilko pieneksi.
- Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja lisää sipulit ja porkkana. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, tai kunnes sipulit ovat läpikuultava. Älä ruskista.
- Lisää säilötyt tomaatit ja tomaattimurska. Voit avittaa tomaattien hajoamista puuhaarukalla.
- Lisää yrtit, laakerinlehti ja ripaus suolaa. Anna kastikkeen keittyä kasaan 5–15 minuuttia keskilämmöllä.
- Lisää sokeri ja punaviini tai punaviinietikka ja anna kastikkeen porista muutama minuutti. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää murskatut viherpippurit. Jätä kastike hautumaan liedelle miedolle lämmölle.
- Kuumenna toisella pannulla öljy ja sekoita joukkoon hernesuikaleet. Lisää vesi ja soijakastike. Kun neste on imeytynyt, lisää öljyä tai margariinia ja ruskista.
- Lisää ruskistetut hernesuikaleet, maito tai kaurajuoma ja lasagnette-pasta tomaattikastikkeeseen. Poista laakerinlehti.
- Sekoita kevyesti. Anna hautua liedellä keskilämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
- Voit hauduttaa ruoan myös uunissa. Valmista kuten edellä kohtaan 8 saakka. Sekoita seos kevyesti ja laita uunivuokaan. Lisää pinnalle margariininokareita ja korppujauhoa. Paista 200-asteiseessa uunissa noin 35 minuutin ajan.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 394 kcal/annos
- Rasva 13.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 17.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 55.4 g
- Sokerit 13.1 g
- Kuitu, kokonais- 8.6 g
- Natrium 443.6 mg
- Kalsium 134.7 mg
- Rauta 2.3 mg
- C-vitamiini 16.1 mg
Pääraaka-aineet
-
25 gramsMargariini 60%, kultarypsi
-
20 gramsJauho, korppujauho
-
400 gramsPasta, Penne (kokojyvävehnä)
-
500 gramsMaito, gefilus-maito, rasvaton, d-vitamiinia 1 ug, probiootteja
-
15 gramsMaustekastike, soijakastike
-
200 gramsVesi, vesijohtovesi
-
30 gramsPellavaöljy
-
1 gramsMustapippuri
-
45 gramsPunaviinietikka
-
5 gramsSokeri
-
1 gramsSuolatikku
-
3 tbspOliiviöljy
-
1200 gramsTomaatit, murskattu, säilyke
-
1 medium-sized piece (65.0 g)Porkkana
-
1 medium-sized portion (60.0 g)Sipuli
-
2 medium-sized piece (3.5 g)Valkosipuli
-
60 gPea protein (PM2.4)