Hernelasagnette

8 annosta

Valmistusohje

Tomaattikastike
1–2 tlk kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 porkkana
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl kuivattuja yrttejä
1 laakerinlehti
1 mm suolaa
1 tl sokeria
3 rkl punaviiniä tai punaviinietikkaa
1 tl viherpippuria
Lisäksi
1 rkl öljyä
6 dl kuivattua hernesuikaletta (esim. Hernis)
2 dl vettä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl öljyä tai margariinia
5 dl rasvatonta maitoa tai kaurajuomaa
400 g lasagnette-pastaa
3 rkl korppujauhoa
2 rkl margariinia

  1. Tee kannellisessa kasarissa annos tomaattikastiketta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori porkkana ja pilko pieneksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy kasarissa ja lisää sipulit ja porkkana. Kuullota keskilämmöllä noin 5 minuuttia, tai kunnes sipulit ovat läpikuultava. Älä ruskista.
  3. Lisää säilötyt tomaatit ja tomaattimurska. Voit avittaa tomaattien hajoamista puuhaarukalla.
  4. Lisää yrtit, laakerinlehti ja ripaus suolaa. Anna kastikkeen keittyä kasaan 5–15 minuuttia keskilämmöllä.
  5. Lisää sokeri ja punaviini tai punaviinietikka ja anna kastikkeen porista muutama minuutti. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Lisää murskatut viherpippurit. Jätä kastike hautumaan liedelle miedolle lämmölle.
  6. Kuumenna toisella pannulla öljy ja sekoita joukkoon hernesuikaleet. Lisää vesi ja soijakastike. Kun neste on imeytynyt, lisää öljyä tai margariinia ja ruskista.
  7. Lisää ruskistetut hernesuikaleet, maito tai kaurajuoma ja lasagnette-pasta tomaattikastikkeeseen. Poista laakerinlehti.
  8. Sekoita kevyesti. Anna hautua liedellä keskilämmöllä kannen alla noin puoli tuntia.
  9. Voit hauduttaa ruoan myös uunissa. Valmista kuten edellä kohtaan 8 saakka. Sekoita seos kevyesti ja laita uunivuokaan. Lisää pinnalle margariininokareita ja korppujauhoa. Paista 200-asteiseessa uunissa noin 35 minuutin ajan.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 394 kcal/annos
  • Rasva 13.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 17.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 55.4 g
  • Sokerit 13.1 g
  • Kuitu, kokonais- 8.6 g
  • Natrium 443.6 mg
  • Kalsium 134.7 mg
  • Rauta 2.3 mg
  • C-vitamiini 16.1 mg