Hernelevite

G
15 annosta

Valmistusohje

200 g pakasteherneitä
2 rkl auringonkukan siemeniä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
suolaa ja mustapippuria

1. Sulata pakasteherneet. Kotimaisia herneitä ei tarvitse kiehauttaa.
2. Paahda auringonkukan siemeniä kuivalla pannulla, kunnes saavat hieman väriä.
3. Purista sitruunasta mehu.
4. Soseuta herneet ja siemenet sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.
5. Lisää öljy ja sitruunanmehu. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita.
6. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
7. Nauti leivän tai ruisnappien kera.

Vinkki! Lisämakua saat hienontamalla joukkoon yhden valkosipulinkynnen. Ruisnappien kanssa hernelevite on mainio joulupöydän alkupala.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 37 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.1 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 6.5 mg
  • Natrium 38.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.4 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 2.9 g