Hernepestopasta

4 annosta

Valmistusohje

300 g pastaa
2 ps pakasteherneitä (à 200 g)
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl basilikaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 prk (200 g) kaurafraichea tai ranskankermaa

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan keittyessä valmista pesto.
  2. Sulata herneet pakkauksen oh­jeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipuli.
  4. Mittaa puolet herneistä, sipulit, pähkinät, basilika, sitruunamehu, suola ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  5. Sekoita kaurafraiche tai ranskankerma peston joukkoon.
  6. Jos kastike jää paksuksi, voit ohentaa sitä pastan ketinvedellä.
  7. Valuta pasta ja lisää hernepesto ja loput her­neet pastan joukkoon.

Vinkki! Cashewpähkinät voi korvata auringonkukansiemenillä. Ne ovat edullisia ja sopivat myös pähkinäallergisille.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 612 kcal/annos
  • Rasva 29.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
  • Proteiini 17.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 78.9 g
  • Sokerit 8.9 g
  • Kuitu, kokonais- 6 g
  • Natrium 520.2 mg
  • Kalsium 125 mg
  • Rauta 6.8 mg
  • C-vitamiini 23.4 mg