Hernepestopasta
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2022/05/Martat_hernepestopasta_vaaka_H.jpg
Hernepestopasta
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Pääsiäinen
- Vegaaninen
Valmistusohje
300 g pastaa
2 ps pakasteherneitä (à 200 g)
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl basilikaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 prk (200 g) kaurafraichea tai ranskankermaa
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan keittyessä valmista pesto.
- Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipuli.
- Mittaa puolet herneistä, sipulit, pähkinät, basilika, sitruunamehu, suola ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
- Sekoita kaurafraiche tai ranskankerma peston joukkoon.
- Jos kastike jää paksuksi, voit ohentaa sitä pastan ketinvedellä.
- Valuta pasta ja lisää hernepesto ja loput herneet pastan joukkoon.
Vinkki! Cashewpähkinät voi korvata auringonkukansiemenillä. Ne ovat edullisia ja sopivat myös pähkinäallergisille.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 612 kcal/annos
- Rasva 29.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
- Proteiini 17.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 78.9 g
- Sokerit 8.9 g
- Kuitu, kokonais- 6 g
- Natrium 520.2 mg
- Kalsium 125 mg
- Rauta 6.8 mg
- C-vitamiini 23.4 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gramsCreme fraiche, ranskankerma, rasvaa 15-18 %
-
50 gramsRypsiöljy, kylmäpuristettu
-
5 gramsRuokasuola, jodioitu
-
1 cupBasilika, tuore
-
7 tbspPähkinä, cashewpähkinä
-
1 small portion (40.0 g)Sipuli
-
2 medium-sized piece (3.5 g)Valkosipuli
-
400 gramsHerne
-
300 gramsSpagetti