Hienot mantelikranssit

20 annosta

Valmistusohje

250 g voita

1 muna

1 munankeltuainen

1,5 dl sokeria

n, 0,75 dl mantelijauhetta

5-8 tippaa karvasmanteliöljyä tai -aromia

6,5 dl vehnäjauhoja

(Jos pursotat taikinan, käytä jauhoja hieman vähemmän.)

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon ensin sokeri ja sitten muna ja munankeltuainen. Lisää seuraavaksi mantelijauhe, karvasmanteliöljy ja vehnäjauhot.
  2. Leivo taikina tangoiksi, leikkaa pätkiksi ja muotoile ässiksi tai kransseiksi. Nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Vaihtoehtoisesti laita taikinaa pursottimeen ja pursota kranssit tai ässät suoraan pellille.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.17 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 216 kcal/annos
  • Rasva 13.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 20.1 g
  • Sokerit 7.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 78.6 mg
  • Kalsium 21.7 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 0 mg

Testattu Marttakeittiössä