Hienot mantelikranssit
Hienot mantelikranssit
-
Avainsanat:
- Makea leivonta
Valmistusohje
250 g voita
1 muna
1 munankeltuainen
1,5 dl sokeria
n, 0,75 dl mantelijauhetta
5-8 tippaa karvasmanteliöljyä tai -aromia
6,5 dl vehnäjauhoja
(Jos pursotat taikinan, käytä jauhoja hieman vähemmän.)
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää vaahtoon ensin sokeri ja sitten muna ja munankeltuainen. Lisää seuraavaksi mantelijauhe, karvasmanteliöljy ja vehnäjauhot.
- Leivo taikina tangoiksi, leikkaa pätkiksi ja muotoile ässiksi tai kransseiksi. Nosta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Vaihtoehtoisesti laita taikinaa pursottimeen ja pursota kranssit tai ässät suoraan pellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Hiilijalanjälki
0.17 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 216 kcal/annos
- Rasva 13.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
- Proteiini 3.5 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 20.1 g
- Sokerit 7.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 78.6 mg
- Kalsium 21.7 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 0 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
2.74 cupVehnäjauho, valkoinen
-
100 gManteli
-
132 gSokeri
-
1 kplKananmunan keltuainen, 34% kananmunan massasta
-
1 keskikokoinenKananmuna, tuore
-
250 gVoi