Hiivataikinan perusohje
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/12/Marttaliitto_hiiivataikina_jauhoseos_vaakapysty_H.jpg
Hiivataikinan perusohje
Valmistusohje
5 dl nestettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
(11 g)
10–12 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria, siirappia tai hunajaa
1 rkl öljyä
- Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota tuorehiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste noin 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva joukkoon pienen jauhomäärän kanssa.
- Lisää suola sekä sokeri.
- Alusta vähitellen jauhot joukkoon.
- Lisää jauhojen jälkeen rasva ja vaivaa, kunnes taikinassa on hyvä sitko ja se irtoaa kädestä tai kulhosta.
- Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi (n. 1 h ajan).
- Muotoile haluamaasi muotoon ja kohota vielä liinan alla noin 15 min.
- Energia 251 kcal/annos
- Rasva 3.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 51.3 g
- Sokerit 1.6 g
- Kuitu, kokonais- 4.1 g
- Natrium 234.8 mg
- Kalsium 16.9 mg
- Rauta 3 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
1 rklSokeri
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
715 gJauho, hiivaleipävehnäjauho
-
25 gHiiva