Hiivataikinan perusohje

10 annosta

Valmistusohje

5 dl nestettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
(11 g)
10–12 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria, siirappia tai hunajaa
1 rkl öljyä

  1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota tuorehiiva joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, lämmitä neste noin 42 asteiseksi ja sekoita kuivahiiva joukkoon pienen jauhomäärän kanssa.
  2. Lisää suola sekä sokeri.
  3. Alusta vähitellen jauhot joukkoon.
  4. Lisää jauhojen jälkeen rasva ja vaivaa, kunnes taikinassa on hyvä sitko ja se irtoaa kädestä tai kulhosta.
  5. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi (n. 1 h ajan).
  6. Muotoile haluamaasi muotoon ja kohota vielä liinan alla noin 15 min.
  • Energia 251 kcal/annos
  • Rasva 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 51.3 g
  • Sokerit 1.6 g
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Natrium 234.8 mg
  • Kalsium 16.9 mg
  • Rauta 3 mg