Hillo pehmeäkuorisista marjoista

G
50 annosta

Valmistusohje

(mansikka, vadelma, mustikka, juolukka, lakka)
1 kg (n. 2 l) marjoja
500-700 g (6-8 dl) sokeria tai
500 g hillosokeria ja 1/2 dl vettä

1. Pane peratut marjat ja sokeri kerroksittain teräs- tai emalikattilaan.
2. Anna marjojen mehustua muutama tunti viileässä.
3. Kuumenna mehustuneita marjoja hitaasti kiehumispisteeseen ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes marjat ovat tasaisesti liemessä.
4. Älä sekoita marjoja vaan ravistele kattilaa välillä, jottei hillo pala pohjaan. Kuori vaahto reikäkauhalla.
5. Tölkitä hillo kuumana hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin piripintaan.
6. Sulje välittömästi.

Jos käytät hillosokeria,
1. kaada vesi marjojen joukkoon kattilaan ja kuumenna.
2. Lisää hillosokeri vähitellen varovasti sekoittaen.
3. Vähennä lämpöä, kun seos kiehuu.
4. Keitä hilloa noin 10 minuuttia välillä ravistaen.
5. Anna hillon jäähtyä 20-30 minuuttia, sekoita välillä. Tölkitä heti.

Hiilijalanjälki
0.09 kg CO2 ekv
  • Energia 58 kcal/annos
  • Rasva 0 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.8 g
  • Sokerit 13.7 g
  • Kuitu, kokonais- 0.5 g
  • Natrium 0.2 mg
  • Kalsium 4.2 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • C-vitamiini 12 mg