Hillosipulit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/etikkas_ilykkeet_id_1617.jpg
Hillosipulit
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
1 kg hillosipuleja
vettä
liemi:
2 1/2 dl vettä
150 – 200 g sokeria
4 dl väkiviinaetikkaa
pala muskottikukkaa
6 – 10 valkopippuria
pala inkivääriä
muutama neilikka
- Pane huuhdotut hillosipulit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne.
- Kiehauta etikka, vesi, sokeri ja mausteet.
- Ota inkivääri pois liemestä ja lisää sipulit.
- Keitä sipuleita hiljalleen, kunnes ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä.
- Tölkitä niin, että sipulit ovat liemen peitossa.
Hiilijalanjälki
0.83 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 298 kcal/annos
- Rasva 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Proteiini 3.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 70.5 g
- Sokerit 56.3 g
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Natrium 11.4 mg
- Kalsium 88 mg
- Rauta 1.4 mg
- C-vitamiini 25.8 mg
Pääraaka-aineet
-
1/2 tspNeilikka, jauhettu
-
1 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
20 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1 rklValkopippuri
-
4 dlVäkiviinaetikka
-
175 gSokeri
-
2 1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
1000 gSipuli