Hillotut kurpitsat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/10/hillotutkurpitsat-kurpitsapikkelssi-kurpitsapikkeli.jpeg
Hillotut kurpitsat
Hillotut kurpitsat on klassikkosäilyke ja raikas lisuke miltein mille tahansa ruoalle. Valitse mieleisesi talvikurpitsa säilöttäväksi. Voit joko kuutioida tai raastaa kurpitsan.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Perinneherkut
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
2 l kurpitsakuutioita
liemi:
600 g sokeria
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
kanelipalanen
8 neilikkaa
(pari terttua pihlajanmarjoja)
- Pese, halkaise ja kuori kurpitsa. Poista pehmeä sisus ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi.
- Mittaa kattilaan sokeri, etikka ja vesi sekä lisää sideharsotilkkuun sidotut mausteet.
- Keitä, kunnes sokeri on sulanut.
- Lisää kurpitsakuutiot ja keitä ne pienellä lämmöllä läpikuultaviksi, 5 – 10 minuuttia. Jos haluat enemmän väriä ja makua, keitä pihlajanmarjat yhdessä kurpitsakuutioiden kanssa.
- Pane lämpimiin tölkkeihin ja sulje ne välittömästi.
–
Säilytä viileässä ja pimeässä paikassa.
0.12 kg CO2 ekv
- Energia 55 kcal/annos
- C-vitamiini 2.4 mg
- Rauta 0.1 mg
- Kalsium 8.5 mg
- Natrium 0.8 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 12.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
- Proteiini 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0 g
Pääraaka-aineet
-
600 gSokeri
-
2 dlVäkiviinaetikka
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
1500 gKurpitsa
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
1 tspNeilikka, jauhettu