Hillotut kurpitsat

Hillotut kurpitsat on klassikkosäilyke ja raikas lisuke miltein mille tahansa ruoalle. Valitse mieleisesi talvikurpitsa säilöttäväksi. Voit joko kuutioida tai raastaa kurpitsan.

G
50 annosta

Valmistusohje

2 l kurpitsakuutioita

liemi:
600 g sokeria
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl vettä
kanelipalanen
8 neilikkaa
(pari terttua pihlajanmarjoja)

  1. Pese, halkaise ja kuori kurpitsa. Poista pehmeä sisus ja leikkaa kurpitsa kuutioiksi.
  2. Mittaa kattilaan sokeri, etikka ja vesi sekä lisää sideharsotilkkuun sidotut mausteet.
  3. Keitä, kunnes sokeri on sulanut.
  4. Lisää kurpitsakuutiot ja keitä ne pienellä lämmöllä läpikuultaviksi, 5 – 10 minuuttia. Jos haluat enemmän väriä ja makua, keitä pihlajanmarjat yhdessä kurpitsakuutioiden kanssa.
  5. Pane lämpimiin tölkkeihin ja sulje ne välittömästi.

    Säilytä viileässä ja pimeässä paikassa.
Hiilijalanjälki
0.12 kg CO2 ekv
  • Energia 55 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.4 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 8.5 mg
  • Natrium 0.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 12.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.1 g
  • Proteiini 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0 g