Hirvenliha-punajuuripata

G
8 annosta

Valmistusohje

700 g kuutioitua hirvenlihaa
1 sipuli
2 rkl öljyä
lihalientä
3-4 punajuurta
n. 2 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettua persiljaa
1-2 rkl maissisuurustetta
pinnalle persiljasilppua

  1. Hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy padassa ja ruskista hirvenlihakuutiot, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja lisää lihojen joukkoon ja paista hetki.
  4. Lisää lihalientä niin, että lihat juuri peittyvät.
  5. Kiehauta ja kuori pinnalta mahdollinen vaahto.
  6. Lisää pataan kuoritut, lohkotut punajuuret.
  7. Anna hautua hiljalleen noin kaksi tuntia kannen alla, tarkista lihan mureus ja jatka haudutusta tarvittaessa. Tarkkaile myös välillä nesteen määrää.
  8. Maista ja mausta mieleiseksi.
  9. Suurusta pata maissisuurusteella. Ripottele pinnalle persiljasilppua.
  10. Tarjoa esimerkiksi perunamuhennoksen ja raikkaan salaatin kera.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
0.83 kg CO2 ekv
  • Energia 147 kcal/annos
  • C-vitamiini 8.3 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • Kalsium 21.9 mg
  • Natrium 647.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 1 g
  • Sokerit 2.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.2 g
  • Proteiini 19 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.8 g
  • Rasva 6.1 g