Hölskytyskurkut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_mummonkurkut_vaaka_h.jpg
Hölskytyskurkut
Isoäidin kurkuilla on monta nimeä, mummon kurkut, tillikurkut ja hölskytyskurkut. Ne ovat kesäisin odotettuja herkkuja, jotka täytyy ehdottomasti valmistaa.
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Maidoton
- Perinneherkut
- Salaatit
- Vegaaninen
Valmistusohje
250 g kurkkua (n. 1 kurkku tai 2 avomaan kurkkua)
½ tl suolaa
1 rkl etikkaa
1 rkl sokeria
hienonnettua tilliä
- Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi kuutioiksi.
- Laita viipaleet/kuutiot syvälle lautaselle tai purkkiin. Ripottele päälle suolaa. Sulje purkki, tai laita toinen lautanen syvän lautasen päälle.
- Hölskytä kurkkuviipaleita rasiassa tai lautasten välissä jonkin aikaa, jotta kurkuista alkaa irrota nestettä.
- Mausta kurkut etikalla, sokerilla ja tillillä.
- Jäähdytä ennen tarjoilua.
Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 23 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.5 g
- Sokerit 4.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.7 g
- Natrium 294.6 mg
- Kalsium 16.9 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 5.2 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
4 varttaTilliä, tuoretta
-
15 gSokeri
-
15 gVäkiviinaetikka
-
3 gSuola, pöytäsuola
-
250 gKurkku