Hunajainen broilerikastike 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Hunajainenbroilerikastike.jpg
Hunajainen broilerikastike 10:lle
Valmistusohje
10 hengelle
800 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
2–3 valkosipulinkynttä
2–3 tl paprikajauhetta
1–2 tl currya
n. 3 dl vettä
Suurus:
2 d vettä
½ dl vehnäjauhoja
1–2 dl ruokakermaa
2 rkl hunajaa
- Ruskista broilerinsuikaleet pinnoitetussa kattilassa tai paistinpannussa.
- Puserra joukkoon valkosipulinkynsi.
- Lisää vesi ja anna hautua noin 10 minuuttia.
- Sekoita suuruksen aineet keskenään.
- Kaada suurus kattilaan koko ajan sekoittaen.
- Anna hautua noin 5 minuuttia.
- Lisää kastikkeeseen ruokakerma ja hunaja. Kiehauta ja tarkista maku.
Voit lisätä kastikkeeseen ohuita porkkana- ja paprikasuikaleita.
Porkkanasuikaleet lisätään heti aluksi broilerinsuikaleiden kanssa.
Paprikasuikaleet lisätään yhtä aikaa suuruksen kanssa.
0.45 kg CO2 ekv
- Energia 138 kcal/annos
- Rasva 3.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
- Proteiini 19.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.5 g
- Sokerit 3.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 89.5 mg
- Kalsium 16.4 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 0.4 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 rklHunaja
-
1 1/2 dlRuoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
-
1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 1/2 tlMausteet, currya
-
2 1/2 tlPaprikajauhe
-
8 gValkosipuli
-
800 gBroileri, rintafilee, nahaton